Veľmi jednoduchý a rýchly recept na obed alebo večeru. Ideálny je k tomu naan chlieb alebo kľudne aj klasický čerstvý chrumkavý chlieb.
Aj vám sa občas stáva, že ste už objedený "klasiky". Mne sa to stalo tiež Preto som miesto klasických pečených stehien so zemiako...
Zbožňujem kombináciu prosciutta a sušených paradajok. Keď k tomu ešte pridáte mäsko a hráškové pyré, vznikne skvelá symfónia chutí ;)
Bruschetty si nakrájame na plátky a dáme si ich opiecť na panvicu s trochou masla. Do mažiara si dáme olej, bazalku, cesnak a hrubozrnnú soľ...
Do panvice dáme rozpáliť menší plátok masla. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, natrhané prosciutto, cibuľu nakrájanú na polmesiačiky, t...
Bravčové karé umyjeme a nakrájame z neho 4 rezne, rezne vyklepene. Do misy si dáme nasekaný koriander, nakrájané sušené paradajky, prelisova...
Peposo je tradičný toscánsky recept pomaly vareného hovädzieho mäsa v kombinácii s červeným vínom a prekvapivo veľkým množstvom čierneho kor...
Mäso si nakrájame na kocky, pridáme rozmarín, oregano, balzamicový ocot, olej a všetko spolu poriadne premiešame a necháme odstáť. Medzi tým...
Tramezzino je taliansky sendvič s odrezanou kôrkou a bohatou náplňou. Mám rada toto jedlo pretože to môžu byť raňajky, obed alebo večera :)...
Plnené paprika je proste klasika a milujem ju v ktoromkoľvek ročnom období. Samozrejme v lete je asi najlepšia keďže sú domáce voňavé paprik...
Tieto kačacie prsia sú neskutočne šťavnaté, chutné a rýchlo spravené. Sú skvelou voľbou pre rýchlu večeru aj s pohárikom dobrého vínka :)
Čakáte návštevu a chceli by ste spavit niečo rýchle a chutné? Tak táto rolka je ideálna a aj vizuálne určite očarí :)
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- nasledujúca ›
- posledná »
Existujú dnes rôzne názory na konzumáciu mäsa, no sú ľudia, ktorí si na túto surovinu skrátka nedajú dopustiť.
Tradične alebo nadivoko
Mäso rozdeľujeme podľa toho, z akého druhu zvierat pochádza. Každé z nich má nezameniteľnú chuť. Hydina je ľahšie a chudšie mäso. Môžeme ju piecť, vyprážať a grilovať, hodí sa k nej každá príloha vrátane zeleninového šalátu. Bravčové mäso je tučnejšie a mastnejšie, no tiež obľúbené. Upravujeme ho vždy tepelne, no fajnšmekri si pochutia aj na mierne prepečených steakoch z bravčového, no ešte lepšie z hovädzieho mäsa. Mäso z jeleňa, srny, diviaka, bažanta, jarabice či divej kačky nazývame divinou. Divina patrí medzi drahšie, kvalitnejšie a chuťou výraznejšie mäso práve preto, že zver je voľne žijúca v prírode a nedokrmujú ich ľudia. V zásade ho treba tepelne upravovať o pár hodín dlhšie ako hocktoré iné mäso. Ľahšie stráviteľné alternatívy sú ryby a morské plody. Na tepelnú úpravu netreba veľa času, výborné sú z nich šaláty, pizza a hodia sa aj k cestovinám. Mleté mäso a vnútornosti majú tiež svojich priaznivcov, treba mať iba ten správny recept.
Pri dochutení mäsa sa riadime pravidlom menej je viac. Ak príliš osolíme alebo prekombinujeme priveľa korenín, samotná chuť mäsa zaniká.