Mäso

Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom Recept
Navaril/a: Nika
28.01.2019
Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom

Tramezzino je taliansky sendvič s odrezanou kôrkou a bohatou náplňou. Mám rada toto jedlo pretože to môžu byť raňajky, obed alebo večera :)...

Plnená paprika Recept
Navaril/a: Nika
22.01.2019
Plnená paprika

Plnené paprika je proste klasika a milujem ju v ktoromkoľvek ročnom období. Samozrejme v lete je asi najlepšia keďže sú domáce voňavé paprik...

Pomazánka z údenej makrely Recept
Navaril/a: Nika
10.11.2018
Pomazánka z údenej makrely

Do misky si dáme mäso z makrely, lučinu a nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu poriadne premiešame. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, citró...

Fit burger Recept
Navaril/a: Nika
08.05.2017
Fit burger

Milujem hamburgery a tento je odteraz môj najobľúbenejší aj kvôli tomu, že je zdravý :)

Zapečené kuracie prsia so šunkou a syrom Recept
Navaril/a: Nika
14.11.2016
Zapečené kuracie prsia so šunkou a syrom

Kuracie prsia je možné pripravovať na množstvo spôsobov. Jeden z mojich obľubených je zapekať ich na rôzne spôsoby. Kombináciou syra a šunky...

Šalát s tuniakom a jogurtovým dresingom Recept
Navaril/a: Nika
26.04.2016
Šalát s tuniakom a jogurtovým dresingom

Začína obdobie šalátov a čerstvej zeleninky, takže to na tanieri vyzerá hneď farebnejšie, teda krajšie :) Keďže milujeme šaláty všetkého dru...

Kuracie rolky s hráškovým pyré Recept
Navaril/a: Nika
29.02.2016
Kuracie rolky s hráškovým pyré

Zbožňujem kombináciu prosciutta a sušených paradajok. Keď k tomu ešte pridáte mäsko a hráškové pyré, vznikne skvelá symfónia chutí ;)

Kuracie stehná s klobásou a slaninou Recept
Navaril/a: Nika
25.02.2016
Kuracie stehná s klobásou a slaninou

Veľa receptov vznikne zo situácií, že nie je veľa času na varenie, ale sme hladní :D A toto je presne taký recept :)

Stránky

Existujú dnes rôzne názory na konzumáciu mäsa, no sú ľudia, ktorí si na túto surovinu skrátka nedajú dopustiť. 

Tradične alebo nadivoko

Mäso rozdeľujeme podľa toho, z akého druhu zvierat pochádza. Každé z nich má nezameniteľnú chuť. Hydina je ľahšie a chudšie mäso. Môžeme ju piecť, vyprážať a grilovať, hodí sa k nej každá príloha vrátane zeleninového šalátu. Bravčové mäso je tučnejšie a mastnejšie, no tiež obľúbené. Upravujeme ho vždy tepelne, no fajnšmekri si pochutia aj na mierne prepečených steakoch z bravčového, no ešte lepšie z hovädzieho mäsa. Mäso z jeleňa, srny, diviaka, bažanta, jarabice či divej kačky nazývame divinou. Divina patrí medzi drahšie, kvalitnejšie a chuťou výraznejšie mäso práve preto, že zver je voľne žijúca v prírode a nedokrmujú ich ľudia. V zásade ho treba tepelne upravovať o pár hodín dlhšie ako hocktoré iné mäso. Ľahšie stráviteľné alternatívy sú ryby a morské plody. Na tepelnú úpravu netreba veľa času, výborné sú z nich šaláty, pizza a hodia sa aj k cestovinám. Mleté mäso a vnútornosti majú tiež svojich priaznivcov, treba mať iba ten správny recept.
Pri dochutení mäsa sa riadime pravidlom menej je viac. Ak príliš osolíme alebo prekombinujeme priveľa korenín, samotná chuť mäsa zaniká.

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail