Mäso

Kuracie rolky s hráškovým pyré Recept
Navaril/a: Nika
08.10.2020
Kuracie rolky s hráškovým pyré

Zbožňujem kombináciu prosciutta a sušených paradajok. Keď k tomu ešte pridáte mäsko a hráškové pyré, vznikne skvelá symfónia chutí ;)

Toasty so šampiňónmi a prosciuttom Recept
Navaril/a: Tomáš
30.09.2020
Toasty so šampiňónmi a prosciuttom

Do panvice dáme rozpáliť menší plátok masla. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, natrhané prosciutto, cibuľu nakrájanú na polmesiačiky, t...

Svieže rezne Recept
Navaril/a: Nika
25.09.2020
Svieže rezne

Bravčové karé umyjeme a nakrájame z neho 4 rezne, rezne vyklepene. Do misy si dáme nasekaný koriander, nakrájané sušené paradajky, prelisova...

Peposo Recept
Navaril/a: Nika
25.05.2020
Peposo

Peposo je tradičný toscánsky recept pomaly vareného hovädzieho mäsa v kombinácii s červeným vínom a prekvapivo veľkým množstvom čierneho kor...

Kuracie prsia s červenou paprikou Recept
Navaril/a: Nika
20.04.2020
Kuracie prsia s červenou paprikou

Mäso si nakrájame na kocky, pridáme rozmarín, oregano, balzamicový ocot, olej a všetko spolu poriadne premiešame a necháme odstáť. Medzi tým...

Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom Recept
Navaril/a: Nika
28.01.2019
Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom

Tramezzino je taliansky sendvič s odrezanou kôrkou a bohatou náplňou. Mám rada toto jedlo pretože to môžu byť raňajky, obed alebo večera :)...

Plnená paprika Recept
Navaril/a: Nika
22.01.2019
Plnená paprika

Plnené paprika je proste klasika a milujem ju v ktoromkoľvek ročnom období. Samozrejme v lete je asi najlepšia keďže sú domáce voňavé paprik...

Stránky

Existujú dnes rôzne názory na konzumáciu mäsa, no sú ľudia, ktorí si na túto surovinu skrátka nedajú dopustiť. 

Tradične alebo nadivoko

Mäso rozdeľujeme podľa toho, z akého druhu zvierat pochádza. Každé z nich má nezameniteľnú chuť. Hydina je ľahšie a chudšie mäso. Môžeme ju piecť, vyprážať a grilovať, hodí sa k nej každá príloha vrátane zeleninového šalátu. Bravčové mäso je tučnejšie a mastnejšie, no tiež obľúbené. Upravujeme ho vždy tepelne, no fajnšmekri si pochutia aj na mierne prepečených steakoch z bravčového, no ešte lepšie z hovädzieho mäsa. Mäso z jeleňa, srny, diviaka, bažanta, jarabice či divej kačky nazývame divinou. Divina patrí medzi drahšie, kvalitnejšie a chuťou výraznejšie mäso práve preto, že zver je voľne žijúca v prírode a nedokrmujú ich ľudia. V zásade ho treba tepelne upravovať o pár hodín dlhšie ako hocktoré iné mäso. Ľahšie stráviteľné alternatívy sú ryby a morské plody. Na tepelnú úpravu netreba veľa času, výborné sú z nich šaláty, pizza a hodia sa aj k cestovinám. Mleté mäso a vnútornosti majú tiež svojich priaznivcov, treba mať iba ten správny recept.
Pri dochutení mäsa sa riadime pravidlom menej je viac. Ak príliš osolíme alebo prekombinujeme priveľa korenín, samotná chuť mäsa zaniká.

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail