Začína obdobie šalátov a čerstvej zeleninky, takže to na tanieri vyzerá hneď farebnejšie, teda krajšie :) Keďže milujeme šaláty všetkého dru...
Mám veľmi rada vianočný zemiakový šalát a keď som našla tento tak som si povedala, že ho musím určite vyskúšať. Na prvý pohľad vyzerá skoro...
Kuracie prsia si nakrájame na rezne a posypeme ich z oboch strán korení. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom z oboch...
Mozzarellu si nakrájame na kocky. Paradajky si nakrájame na štvrťky a sušené paradajky si tiež nakrájame na menšie kúsky. Na tanier si dáme...
Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Posypeme tymiánom, rozmarínom a mletým čiernym korením. Všetko spolu poriadne premiešame a dáme opiecť...
Šalát si poriadne umyjeme a natrháme do misky na menšie kúsky. Pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a premiešame. Vajíčka si dáme uvariť...
Mrkvu a cibuľu si očistíme. Kapustu, mrkvu a cibuľu si nastrúhame na hrubom strúhadle do misky. Pridáme grécky jogurt, prelisovaný cesnak, v...
Uhorku a cibuľku si očistíme a umyjeme. Cibuľu si nakrájame nakolieska, uhorku na polmesiačiky a paradajky rozpolíme. Zeleninu dáme do misky...
Uhorku a reďkovky si nakrájame. Dáme ich do misky, pridáme posekanú petržlenovú vňať, kefír, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie. Po...
Do rúry vyhriatej na 250 stupňov vložíme papriky, necháme piecť kým papriky nezhnednú. Všetku zeleninu si nakrájame na kocky a dáme do misy....
Jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame na kolieska. Cherry paradajky spolu s reďkovkami si umyjeme a rozpolíme, poprípade keď sú reďkovky väč...
Papriku a cibuľu si nakrájame na malé kúsky. Z paradajky si odstránime stred a tiež si ju nakrájame na malé kúsky. Zeleninu dáme do misky, p...
Stránky
Sú pestré, ľahké, výdatné a plné vitamínov. Podávame ich ako prílohu, no celkom nahradia plnohodnotný obed či večeru. Hodia sa k mäsu, rybám, syru, cestovinám alebo pečivu. Reč je o stále obľúbenejších šalátoch, ktoré zaručene patria do každého fit-jedálnička.
Na slano i na sladko
Základom zeleninových šalátov je rôzna zelenina. Výbornou kombináciou je rajčina, uhorka, mrkva, paprika a listový šalát. Pridaním tuniaka, lososa, syru feta, tofu či hydinového mäsa vznikne vždy iný šalát s osobitou chuťou, ktorú dotvorí dressing či jednoduchá zálievka zo soli, citrónu a olivového oleja. Ak chceme dosiahnuť výdatnejšie jedlo, k pripravenému šalátu môžeme primiešať uvarenú cestovinu. Vhodné sú menšie a kratšie tvary. Cestovinové šaláty sa výborne hodia nielen v bežný deň, ale určite vás nezahanbia ani na žiadnej záhradnej párty či oslave.
Zdravé a nabité vitamínmi sú i ovocné šaláty. Okrem toho v letných mesiacoch výborne osviežia a v zimných mesiacoch regenerujú a posilnia imunitu. Kombináciám sa medze nekladú, riaďte sa svojimi chuťovými pohárikmi. Ak do nakrájaného ovocia pridáte tvaroh alebo orechy, o dobrú svačinku či olovrant máte postarané.