Táto polievka je ideálna na zahriatie a taktiež ak niekto drží diétu. Je hustá takže sa z nej dá najesť a taktiež je plná vitamínov.
Táto polievka sa hodí do akéhokoľvek počasia. Má príjemnú jemnú chuť, skvelo zahreje, ale zároveň aj osvieži.
Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie časti. Papriku a cibuľu si necháme v celosti. Do hrnca si dáme všetku zeleninu, zalejeme...
Paradajky si narežeme, zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť 15 minút. Zlejeme ich studenou vodou a necháme chvíľu odstáť. Zlupneme z nich...
Cibuľu si nakrájame na drobno, cesnak si ošúpeme, prerežeme a vyberieme stred. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme ma...
Šošovicu si preberieme a namočíme do studenej vody aby nám napučala a zmäkla. Napučanú šošovicu dáme do hrnca spolu s bobkovými listami, zal...
Cibuľu si nakrájame na drobno, zeler si očistíme. Do hrnca si dáme trochu olivového oleja, pridáme cibuľu a zeler a necháme zakryté piecť na...
Fazuľu si preberieme a dáme ju do hrnca variť spolu s vodou. Fazuľu varíme až kým nie je mäkká. Zeleninu si očistíme a nakrájame na malé kús...
Do hrnca si dáme kapustu, huby, na kolieska nakrájanú klobásu, krúpy, bobkové listy a korenie. Zalejeme to vodou aby bola asi 10cm nad kapus...
Fazuľu si dáme namočiť do studenej vody, aby nám napučala. Napučanú fazuľu zlejeme, dáme do hrnca a zalejeme 1,5l vody. K fazuli pridáme pre...
Do hrnca si dáme kapustu, zalejeme ju vodou asi 2cm nad kapustu. Ku kapuste pridáme sušené huby, mleté čierne korenie a bobkové listy. Kapus...
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky dáme do hrnca a uvaríme ich v 1,5l slanej vode do ktorej pridáme aj mletú rascu. Olej a ma...
Stránky
Možno neuveríte, ale polievky majú svoj pôvod ešte v praveku. Už vtedy totiž pravekí ľudia zohrievali svoje úlovky vo vode, čím nám pripravili základ pre dnešný všade uznávaný vývar. Poznáme ho všetci nielen pre jeho znamenitú chuť, ale aj ozdravné účinky. Pridaním rôznych dochucovadiel a ingrediencií postupne vznikali polievky so zeleninovým, mäsovým či zemiakovým základom.
Na zohriatie, pre chuť i na pohladenie duše
Stále si myslíte, že z mála sa nedá uvariť chutná polievka? Možno i preto vznikli krémové polievky, ktoré sa dnes tešia veľkému úspechu. Stačí totiž, ak máte poruke určitý druh zeleniny alebo zemiaky, vodu a nejaké bylinky. Bežnou výbavou každej kuchyne je pór, cibuľa, cesnak, majorán, fenikel, mäta, tymián či koriander. Jednoducho uvaríte, rozmixujete, dochutíte a chutný pokrm je na svete. Pozor, dôležitá ingrediencia pre ešte vydarenejšiu polievku – štipka lásky.
Umenie chutne uvariť drieme v každej z nás, netreba sa ničoho báť, treba iba skúšať. Fantázii sa medze nekladú. Tvorte nové, šantite v kuchyni a spájajte svoje obľúbené chute dohromady. A! Podeľte sa o to s nami, dobrých receptov nikdy nie je dosť. :)