Čas prípravy
70minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
2 kuracie chrbty
5 kuracích krídiel
3 mrkvy
3 petržleny
1 kaleráb
2 zemiaky
1/4 zeleru
1 cibuľa
1 paprika
1 viazanička petržlenu
5 ks celého čierneho korenia
soľ
Postup prípravy
Kurací chrbát a krídla umyjeme, vložíme do studenej vody, pridáme celé korenie a necháme zovrieť (penu, ktorá nám z mäsa vznikne pooberáme a odstránime). K mäsu pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu, papriku zbavenú semiačok a vopred premytú viazaničku petržlenovej vňate. Vývar dochutíme soľou. Kurací vývar varíme na slabom ohni, pokiaľ nie sú mäso a zelenina uvarené. Keď je mäso uvarené tak ho z vývaru vyberieme, odkostíme a odkostené mäso zbavené kože vrátime späť do vývaru. Vývar ešte podľa potreby dochutíme soľou, spolu ešte krátko povaríme. Môžme podávať so slížami alebo rezancami.