
Veľmi dlho som hľadala alternatívu keď som mala chuť na chlieb. Tento je pre mňa úplne dokonalý a mohla by som ho jesť každý deň.
Veľmi dlho som hľadala alternatívu keď som mala chuť na chlieb. Tento je pre mňa úplne dokonalý a mohla by som ho jesť každý deň.
Do hrnca si nakrájame na väčšie kusy paradajky, papriku, cibuľu, fenikel, zázvor, cesnak a bazalku. Do hrnca pridáme aj semiačka koriandru a...
Do misky si dáme majonézu, pretlak, soľ, korenie a podľa chuti citrónovú šťavu. Všetko spolu poriadne premiešame. Hotovú omáčku môžeme podáv...
S trochy mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Do misky si dáme múku, soľ, masť a kvások. Poriadne premiešame a necháme vykysnúť. Cest...
Paradajku si zabavíme jadierok a nakrájame ju na drobno. Papriku si tiež nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme syr a smotanu. Necháme úpln...
Paradajky, cibuľu a chilli si nakrájame na drobno. Do misky si dáme fazuľu aj s omáčkou, pridáme nakrájané paradajky, cibuľu, chilli, prelis...
Do misky si dáme lučinu, zmäknuté maslo, oregano, pažítku, citrónovú šťavu a mleté čierne korenie. Všetko spolu poriadne premiešame a môžeme...
Avokáda si očistíme, vyberieme kôstku a v miske roztlačíme dužinu vidličkou. Pridáme na tenko nakrájané paradajky, na drobno nakrájanú cibuľ...
Do misky si dáme paradajkový pretlak, ktorý zmiešame s prelisovaným cesnakom, posekanou bazalkou, oreganom, čiernym korením a cukrom. Všetko...
Zemiaky si očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Zemiaky varíme úplne do mäkka. Uvarené zemiaky zlejeme, pridáme k nim prelisovan...
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Do misky si dáme cibuľu, tvaroch, encián nakrájaný na malé kúsky, tatársku a korenie. Všetko spolu...
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme maslo, pridáme cibuľu a opekáme. Cesnak si očistíme a pretlačíme k cibuli. Opek...
Prílohy tvoria časť hlavného jedla, ktoré servírujeme zvyčajne k mäsu, zelenine a vegetariánskym úpravám jedla.
Medzi najčastejšie prílohy patria zemiaky, ryža a cestoviny. Zemiaky sa dajú upraviť na veľa spôsobov. Základná úprava sú varené zemiaky v slanej vode. Pečené zemiaky na bravčovej masti so soľou a kmínom sú chutným pokrmom, ku ktorému nepotrebujete ani mäso. Nikdy nestarnúce hranolky majú stále svojich fanúšikov, zdravšou variantou je zemiakové pyré s maslom a mliekom. Zemiaky ako také podávame najmä k mäsu, omáčkam a vyprážanému syru. Pyré je redšie, hodí sa k suchším úpravám mäsa ako je rezeň, fašírka a iné.
Rovnocennou prílohou k zemiakom je ryža. Existuje niekoľko druhov ryže a je možné, že všetky ešte nepoznáme. Najznámejšia je hnedá a biela ryža. Tá môže byť guľatozrnná alebo dlhozrnná. Zdravším druhom je nelúpaná ryža, ktorá pri priemyselnom spracovaní nie je zbavená vitamínov a minerálov. Divá ryža alebo tiež indiánska má tenké, dlhé a tmavé zrná. Basmati je druh nelúpanej ryže, ktorá po uvarená zostáva sypká. Jasmínová ryža má príjemnú jasmínovú arómu a červená má orieškovú príchuť.
K prílohám zaraďujeme i omáčky a dipy, ktoré sú chutnou čerešničkou celého menü.