Domáci kečup

/ 05.09.2013
Domáci kečup
Domáci kečup

Ingrediencie

3kg zrelých paradajok
1kg cherry paradajok
4 veľké biele papriky
1 fenikel
2 veľké červené cibule
10cm kus čerstvého zázvoru
6 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvej bazalky (iba listy)
2 lyžice semien koriandru
2dcl vínneho octu
9 lyžíc trstinového cukru
1 lyžica soli
2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy

Do hrnca si nakrájame na väčšie kusy paradajky, papriku, cibuľu, fenikel, zízvor, cesnak a bazalku. Do hrnca pridáme aj semiačka koriandru a dáme variť na mierny plameň. Zozačiatku je potrebné to častejšie miešať, kým pustí zelenina šťavu. Zeleninu necháme variť až do úplneho zmäknutia. Keď je mäkká, postupne ju vymixujeme do hladka v mixéry. Vymixovanú zeleninu ešte precedíme cez hustejšie sitko a dáme späť na oheň. Do kečupu pridáme vínny ocot, cukor, soľ a korenie. Necháme variť asi 45 minút. Potom plameň zvýšime na najsilnejší a za stáleho miešania varíme až kým kečup úplne nezhustne. Hotový ho ešte vriaci vlejeme do fliaš, poriadne uzatvoríme vrchnákom a necháme do druhého dňa v suchom dunste.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail