Snáď ani nepoznám človeka, ktorý by nemal rád tento dezert. Variácií je naozaj veľa, či už sa budeme baviť o náplniach alebo o verzii naslan...
Ešte stále je pár čerešní a višní a kombinácia s makom je neskutočná.
Najlepšie chutí jedlo z čerstvých surovín. Teraz je čas čerešní takže ideálny čas na prípravu bublaniny.
Tiež neviete čo si dať na raňajky? Tento puding je geniálny v tom, že ho je možné dochutiť na množstvo spôsobov :)
Ak zbožňujete všetko čokoládové tak tento recept je presne to správne čo hľadáte :) Plná čokoládová chuť a tá vôňa v celej kuchyni pri pečen...
My sme si túto tortu robili na halloween takže je aj podľa toho vyzdobená, ale samozrejme sa dá spraviť ako úplne klasická torta :)
Jahody sú skvelé ovocie ktoré je možné požiť na veľa spôsobov. Ja som sa tento krát rozhodla pre tortu :)
Dlho som sa chystala spraviť mrkvovú tortu a musím povedať, že táto stojí naozaj za to. Len sa tak za ňou zaprášilo :)
Určite to poznáte keď máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám tráviť čas zdĺhavým pečením :D Tento recept je presne to čo v takých chví...
Skvelé cesto v kombinácii so slivkovou náplňou a maslovým krémom poteší všetky mlsné jazýčky.
Na vianoce nie je sladkého nikdy dosť :) Tieto kokosové guličky potešia každého :)
Brownies je skvelý dezert kde hlavnú úlohu zohráva čokoláda. Na vrchu chrumkavý, v strede mierne tekutý. V kombinácii s pohárom mlieka je to...
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- nasledujúca ›
- posledná »
Dezertom a múčnikom nepohrdne snáď nikto. Sú nositeľmi dobrej nálady, uvoľnenej atmosféry a nových pôžitkov. Rozvoňajú celý dom a určité druhy v nás evokujú prichádzajúce vianočné, veľkonočné či iné sviatky.
Nové trendy i v pečení
Okrem klasických tort a múčnikov gazdinky obľubujú i nepečené koláče a dezerty. Sú zväčša rýchle, jednoduché a odbavíme nimi nejednu nečakanú návštevu. Ak máte práve v chladničke biely jogurt, kyslú smotanu či tvaroh, trocha ovocia, orechy a čokoládu, prípadne piškóty alebo keksy, o chutnú mlsku máte postarané.
Svojich fanúšikov má i slané pečivo, ktorému nosnú chuť dodajú syry, oškvarky, bryndza, niektoré druhy zeleniny, cesnak a iné. Dá sa zjesť samotné alebo k šalátu či polievke.
Moderná kuchyňa nám však prináša aj nové spôsoby príprav, spája nové suroviny a presahuje zaužívané. Pšeničnú múku nahrádzame zdravšou, napr. bezlepkovou, maslové krémy tvarohovými či avokádovými, plát z múky, vajíčok a oleja nahrádza orechový korpus, miesto miešania mixujeme, miesto pečenia iba sušíme či chladíme. Nastupuje vlna raw či vegan koláčikov, pri ktorých síce zhrešíte, ale zdravo. :)