Dlho som sa chystala spraviť mrkvovú tortu a musím povedať, že táto stojí naozaj za to. Len sa tak za ňou zaprášilo :)

Ingrediencie
Postup prípravy
Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom. Potom pridáme žĺtka, citrónovú šťavu z jedného citróna a pomarančovú kôru. Všetko spolu poriadne premiešame. Múku si zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a zázvorom. Zmes pridáme k vyšľahanému maslu a všetko spolu poriadne vymiešame. K cestu pridáme mleté orechy a na jemno nastrúhanú mrkvu a poriadne premiešame. Nakoniec si vyšľaháme biela a zľahka ich primiešame k cestu. Cesto nalejeme do okrúhlej formy a dáme piecť na 180 stupňov na 50 minút. Cesto je hotové keď sa nelepí na špajdlu. Upečené cesto necháme vychladnúť. Mascarpone si vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme podľa chuti pomarančovú šťavu. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém s mascarpone a posypeme nasekanými orechami. Tortu vložíme na pol hodinu do chladničky a môžeme podávať.