Táto čokoládová ryžová kaša je výborná ako na raňajky tak aj ako dezert v priebehu dňa. Je bezlepková a bezlaktózová, čiže ideálna aj pre ľudí s intoleranciami.

Čas prípravy
15minút
Počet porcií
1
Ingrediencie
200 ml kokosového mlieka
40g 80% horkej čokolády
2 lyžičky medu
5 lyžíc ryžovej kaša
lyofilizované jahody
sušené brusnice
Postup prípravy
Mlieko si dáme do hrnca spolu aj s medom a čokoládou. Za stáleho miešania necháme med a čokoládu úplne rozpustiť. Potom pridáme ryžovú kašu a miešame kým nám kaša nezhustne. Ak máte radšej hustejšie kaše tak si kludne ešte prisypte z ryžovej kaše. Hotovú kašu prelejeme do taniera, posypeme lyofilizovanými jahodami a sušenými brusnicami a môžeme podávať. Kaša sa dá spraviť aj na studeno, stačí keď ju po dovarení necháte vychladnúť a vložíte potom do chladničky.