Ešte stále je pár čerešní a višní a kombinácia s makom je neskutočná.
Ingrediencie
400g mletého maku
200g práškového cukru
150g kyslej smotany (16%)
100ml oleja
6 vajec
1 balík kypriaceho prášku
štipka soli
350g odkôstkovaných čerešní a višní
Postup prípravy
Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
Žĺtka si vymiešame s cukrom. Pridáme mak, jogurt, olej a kypriaci prášok. Všetko spolu poriadne vymiešame. Pridáme bielka a už len zľahka spolu premiešame.
Na menší plech si dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto. Na vrch poukladáme višne s čerešňami.
Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 35 minút. Cesto sa nesmie lepiť na špajdlu.
Hotový koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať.