Jahodový dezert s mascarpone

/ 03.04.2016
Jahodový dezert s mascarpone

Určite to poznáte keď máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám tráviť čas zdĺhavým pečením :D Tento recept je presne to čo v takých chvíľach potrebujete ;)

Jahodový dezert s mascarpone
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

14 veľkých čerstvých jahôd
250g mascarpone
9 lyžíc amaretto
2 lyžice cukru
2 lyžice vody
1/2 limety (šťava)
2 balíčky vanilkového cukru
8 savoiardi piškót (cukrárske piškóty)

Postup prípravy

Jahody si umyjeme a 8 si nakrájame a malé kocky. Do hrnca si dáme vodu, cukor, jahody a limetovú šťavu. Necháme variť aby nám vznikla hustejšia zmes. Piškóty si naukladáme do menšej zapekacej misky, polejeme 4 lyžicami amaretta. Na piškóty rovnomerne rozprestrieme zmes s jahôd a necháme vychladnúť.V miske si mixérom vyšľaháme mascarpone, zvyšok amaretta a vanilkové cukre. Na piškóty a jahody rozotrieme mascarpone a dáme do chladničky odstáť aspoň na dve hodiny. Pred podávaním si nakrájame na plátky zvyšné jahody, ktoré poukladáme na vrch a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail