Jahody sú skvelé ovocie ktoré je možné požiť na veľa spôsobov. Ja som sa tento krát rozhodla pre tortu :)
Ingrediencie
Postup prípravy
Bielka si oddelíme od žĺtok. Bielka vyľaháme do tuhého snehu. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme k nim múku, kypriaci prášok, kakao, olej a vodu a poriadne vymiešame. Zľahka k zmesi primiešame vyšľahané bielka. Do tortovej formy dáme na spodok papier na pečenie a vymažeme maslom. Nalejeme do formy cesto a dáme piecť na 160 stupňov na 40 minút. Keď je korpus upečený necháme ho vychladnúť. Potom korpus prerežeme v polovici. Na spodnú polovicu natrieme džem a poukladáme naň pokrájané jahody. Na to položíme vrchný korpus. Šľahačku si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a rozotrieme ju na vrchný korpus. Na šľahačku ešte poukladáme jahody a posypeme nastrúhanou horkou čokoládou. Necháme v chladničke aspoň hodinu odležať a potom môžeme podávať.