Jahodová torta so šľahačkou

/ 12.07.2017
Jahodová torta so šľahačkou

Jahody sú skvelé ovocie ktoré je možné požiť na veľa spôsobov. Ja som sa tento krát rozhodla pre tortu :)

Jahodová torta so šľahačkou
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
12

Ingrediencie

100g hladkej múky
120g trstinového cukru
4 lyžice kakaa
4 vajcia
100ml vody
60ml oleja
1 lyžička kypriaceho prášku
600g jahôd
250ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
4 lyžice jahodového džemu
horká čokoláda

Postup prípravy

Bielka si oddelíme od žĺtok. Bielka vyľaháme do tuhého snehu. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme k nim múku, kypriaci prášok, kakao, olej a vodu a poriadne vymiešame. Zľahka k zmesi primiešame vyšľahané bielka. Do tortovej formy dáme na spodok papier na pečenie a vymažeme maslom. Nalejeme do formy cesto a dáme piecť na 160 stupňov na 40 minút. Keď je korpus upečený necháme ho vychladnúť. Potom korpus prerežeme v polovici. Na spodnú polovicu natrieme džem a poukladáme naň pokrájané jahody. Na to položíme vrchný korpus. Šľahačku si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a rozotrieme ju na vrchný korpus. Na šľahačku ešte poukladáme jahody a posypeme nastrúhanou horkou čokoládou. Necháme v chladničke aspoň hodinu odležať a potom môžeme podávať.

Tip na obmenu

Na tortu môžete použiť akékoľvek čerstvé ovocie :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail