My sme si túto tortu robili na halloween takže je aj podľa toho vyzdobená, ale samozrejme sa dá spraviť ako úplne klasická torta :)
Ingrediencie
Postup prípravy
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 70g čokolády a 50g masla. Do misky si dáme múku, 2 vajcia, med, prášok do pečiva a trochu vychladnuú rozpustenú čokoládu s maslom. Všetko spolu poriadne metličkou vymiešame. Do formy na pečenie si dáme papier na pečenie a vylejeme do nej cesto. Cesto vo forme jemne obúchame o linku aby vyšli bublinky a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Hotové cesto (nemalo by sa lepiť na špajdlu) si vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pozor cestov nevyberáme z formy. Medzi tým kým cesto chladne si pripravíme čoko mousse. Do hrnca si dáme vodu a do misky si dáme vajce, žĺtok a cukor. Začneme miešať nad parou z hrnca na malom ohni mixérom. Mixujeme celý čas až kým to vajcia nevyšľaháme do hustej peny cca 5 minút. V druhom hrnci vo vodnom kúpeli rozpustíme 90g čokolády. Rozpustenú čokoládu jemne zapracujeme do vajec s cukrom, primiešame rum a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku do tuha. Keď je šľahačka tuhá jemne do nej primiešame čokoládu s vajcom. Korpus si potrieme jahodovým džemom a do formy vlejeme čokoládovú šľahačku. Hotovú tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny zachladiť. Podľa chuti dozdobíme čerstvými jahodami alebo hoblinkami čokolády a môžeme podávať.