Čerešňová bublanina

/ 16.06.2020
Čerešňová bublanina

Najlepšie chutí jedlo z čerstvých surovín. Teraz je čas čerešní takže ideálny čas na prípravu bublaniny.

Čerešňová bublanina
Čas prípravy
65minút

Ingrediencie

500g hladkej múky
400g práškového cukru
300ml mlieka
200ml oleja
4 veľké vajcia
1 balíček kypriaceho prášku
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
500g odkôstkovaných čerešní

Postup prípravy

Do misky oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu.

V druhej miske si zmiešame žĺtka, múku, cukor, mlieko, olej, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. 

Poriadne spolu s mixérom vymiešame. Necháme odstáť 15 minút. Potom už len vareškou zľahka primiešame bielka.

Veľký hlboký plech si vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme cesto a posypeme ho odkôstkovanými čerešňami.

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme 35 minút. Cesto je hotové keď sa nelepí na špajdlu.

Bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

 

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail