Táto polievka je ideálna na zahriatie a taktiež ak niekto drží diétu. Je hustá takže sa z nej dá najesť a taktiež je plná vitamínov.
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
400g mungo fazule
2l vody
1 lyžica ghee masla
2 lyžičky kurkumy
2 lyžičky rímskej rasce
3 lyžičky horčičných semienok
2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
3 strúčiky cesnaku
soľ
Postup prípravy
Mungo si namočíme do vlažnej vody aspoň na 4 hodiny ideálne na celú noc. Do hrnca si dáme ghee maslo a krátko na ňom opečieme kurkumu, rascu, horčičné semienka, zázvor a prelisovaný cesnak. Potom pridáme mungo fazuľu, vodu a soľ. Polievku necháme variť 40-50 minút kým nám mungo nezmäkne. Keď je mungo mäkké podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme.