Krémová cesnaková polievka s parmezánom

/ 10.04.2013
Krémová cesnaková polievka s parmezánom
Krémová cesnaková polievka s parmezánom
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

5 väčších zemiakov
1 cibuľa
18 väčších strúčikov cesnaku
2 lyžice masla
300ml vývaru
350ml mlieka
soľ
mleté čierne korenie
250ml smotany na šľahanie
strúhaný parmezán

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame na drobno, cesnak si ošúpeme, prerežeme a vyberieme stred. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme maslo a cibuľu. Opečieme také 2-3 minuty, pridáme 6 strúčikov cesnaku a necháme opekať ešte 1 minútu. Zalejeme vývarom, mliekom, pridáme zemiaky, soľ, korenie a necháme variť až kým zemiaky úplne nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime naspäť na malý plameň, pridáme smotanu a prelisujeme zvyšné 3 strúčiky cesnaku. Necháme zovrieť a môžeme podávať s postrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail