Hrášková polievka s kyslou smotanou

/ 14.02.2013
Hrášková polievka s kyslou smotanou
Hrášková polievka s kyslou smotanou
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

1 cibuľa
150g zeleru (v celku)
5 stredne veľkých zemiakov
2l kuracieho alebo zeleninového vývaru
500g čerstvého alebo mrazeného hrášku
soľ
mleté čierne korenie
kyslá smotana
olivový olej

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame na drobno, zeler si očistíme. Do hrnca si dáme trochu olivového oleja, pridáme cibuľu a zeler a necháme zakryté piecť na miernom ohni 10 minút. Občas to premiešame. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Po 10 minútach pridáme vývar a nakrájané zemiaky. Necháme variť až kým sú zemiaky neni mäkké. Do polievky pridáme hrášok a všetko spolu ešte necháme variť až kým nám hrášok nezmäkne. Keď je všetko uvarené, polievku dáme dole z ohňa. Vyberieme zeler a ostatné rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Polievku naberieme do tanierov, pridáme smotanu a môžeme pokvapkať extra panenským olivovým olejom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail