Vianočný venezuelský šalát

/ 08.01.2016
Vianočný venezuelský šalát

Mám veľmi rada vianočný zemiakový šalát a keď som našla tento tak som si povedala, že ho musím určite vyskúšať. Na prvý pohľad je vyzerá skoro ako ten náš slovenský :)

Vianočný venezuelský šalát
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

2 kuracie prsia
500g zemiakov
500g mrkvy
250g hrášku
1 zelené jablko
350g majonézy
1 lyžička dijonské horčice
125ml vínneho octu
1 lyžica trstinového cukru
1 cibuľa
1/2 citrónu
170g kukurice
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Do hrnca si dáme uvariť zemiaky v šupke. V rýchlovarnej kanvici si dáme zovrieť 1,5l vody. Do misky si vložíme kuracie prsia, zalejeme vriacou vodou a osolíme. Prikryjeme a necháme aspoň hodinu a pol odstáť. Medzi tým si očistíme mrkvu, nakrájame ju na kocky a dáme variť do polomäkka. Keď je polomäkká pridáme k nej hrášok a dovaríme do mäkka. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Zelené jablko si tiež nakrájame na drobno, dáme do misky pridáme šťavu z polovice citróna a zalejeme studenou vodou aby nám jablko nezhnedlo. Keď sú zemiaky uvarené necháme ich vychladnúť, očistíme ich a nakrájame na kocky. K zemiakom pridáme uvarenú mrkvu s hráškom. Keď je mäso odstáte nakrájame ho na malé kocky a pridáme k zemiakom, pridáme aj jablko ktoré sme pred tým zliali z citrónovej šťavy. V druhej miske si zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu, cukor, horčicu, soľ a ocot, Poriadne premiešame. Zálievku vylejeme na šalát, premiešame a podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Šalát odložíme do chladničky a necháme aspoň cez noc odstáť. Hotový šalát môžeme podávať s vajíčkom a čerstvým šalátom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail