Tramezzino je taliansky sendvič s odrezanou kôrkou a bohatou náplňou. Mám rada toto jedlo pretože to môžu byť raňajky, obed alebo večera :)
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
10
Ingrediencie
480g tuniaka vo vlastnej šťave
250g riccoty
4 lyžičky plnotučnej horčice
250g sušených paradajok
150g čiernych olív
70g rukoly
1/2 citrónu
soľ
mleté čierne korenie
40 plátkov toastového chleba
Postup prípravy
Tuniaka si zlejeme a preložíme aj s ricottou do mixéra. Poriadne zmixujeme. Pridáme horčicu, podľa chuti soľ, korenie a citrónovú šťavu a znovu všetko poriadne premixujeme.
Z toastového chleba si odrežeme kôrku.
Sušené paradajky aj olivy si nakrájame na drobno.
Na každý plátok chleba natrieme z jednej strany tuniakový krém.
Na 20 plátkov chleba si dáme hrsť rukoly, posekané sušené paradajky a olivy, prikryjeme zvyšnými plátkami chleba.
Takto pripravené chleby si rozkrojíme tak aby nám vznikli trojuholníky a môžeme podávať.