Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom

/ 28.01.2019
Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom

Tramezzino je taliansky sendvič s odrezanou kôrkou a bohatou náplňou. Mám rada toto jedlo pretože to môžu byť raňajky, obed alebo večera :)

Tramezzino s tuniakovo-ricottovým krémom
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
10

Ingrediencie

480g tuniaka vo vlastnej šťave
250g riccoty
4 lyžičky plnotučnej horčice
250g sušených paradajok
150g čiernych olív
70g rukoly
1/2 citrónu
soľ
mleté čierne korenie
40 plátkov toastového chleba

Postup prípravy

Tuniaka si zlejeme a preložíme aj s ricottou do mixéra. Poriadne zmixujeme. Pridáme horčicu, podľa chuti soľ, korenie a citrónovú šťavu a znovu všetko poriadne premixujeme.

Z toastového chleba si odrežeme kôrku.

Sušené paradajky aj olivy si nakrájame na drobno.

Na každý plátok chleba natrieme z jednej strany tuniakový krém.

Na 20 plátkov chleba si dáme hrsť rukoly, posekané sušené paradajky a olivy, prikryjeme zvyšnými plátkami chleba.

Takto pripravené chleby si rozkrojíme tak aby nám vznikli trojuholníky a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail