Pečené kačacie prsia s rukolou a čerstvým chlebom

/ 13.11.2018
Pečené kačacie prsia s rukolou a čerstvým chlebom

Tieto kačacie prsia sú neskutočne šťavnaté, chutné a rýchlo spravené. Sú skvelou voľbou pre rýchlu večeru aj s pohárikom dobrého vínka :)

Pečené kačacie prsia s rukolou a čerstvým chlebom
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

400g kačacích pŕs s kožou
1 lyžička tymiánu
1/2 lyžičky mletého rozmarínu
soľ
mleté čierne korenie
200g rukoly
4 krajce čerstvého chlebu

Postup prípravy

Na lávovej panvici si opečieme 4 minútky na koži kačacie prsia. Potom ich otočíme na cca 2 minúty na mäsovú časť. Keď sú opečené, preložime ich na plech a vložíme do rúry na 180 stupňov na 8 minút. Po 8 minútach ich vyberieme osolíme okoreníne, posypeme rozmarínom a tymiánom, vložíme späť do rúry a prepneme na gril. Necháme piecť tak asi 3-4 minútky. Kačacie prsia vyberieme, zabalíme do alobalu a asi na 5 minút ich necháme odstáť. Potom ich nakrájame a podávame s rukolou a čerstvým chlebom.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail