Tieto kačacie prsia sú neskutočne šťavnaté, chutné a rýchlo spravené. Sú skvelou voľbou pre rýchlu večeru aj s pohárikom dobrého vínka :)

Čas prípravy
30minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
400g kačacích pŕs s kožou
1 lyžička tymiánu
1/2 lyžičky mletého rozmarínu
soľ
mleté čierne korenie
200g rukoly
4 krajce čerstvého chlebu
Postup prípravy
Na lávovej panvici si opečieme 4 minútky na koži kačacie prsia. Potom ich otočíme na cca 2 minúty na mäsovú časť. Keď sú opečené, preložime ich na plech a vložíme do rúry na 180 stupňov na 8 minút. Po 8 minútach ich vyberieme osolíme okoreníne, posypeme rozmarínom a tymiánom, vložíme späť do rúry a prepneme na gril. Necháme piecť tak asi 3-4 minútky. Kačacie prsia vyberieme, zabalíme do alobalu a asi na 5 minút ich necháme odstáť. Potom ich nakrájame a podávame s rukolou a čerstvým chlebom.