Živánska na plech

/ 14.03.2025
Živánska na plech

Toto jedlo milujem hlavne z dôvodu, že sa robí všetko spolu na jednom plechu a vy máte možnosť si popri tom porobiť iné veci alebo len tak oddychovať.

Živánska na plech

Ingrediencie

600g bravčovej panenky
200g oravskej slaniny
300g klobásy
3 väčšie červené cibule
3 kápie
2 hrubostenné žlté papriky
5 väčších zemiakov
4 lyžičky grilovacieho korenia
2 lyžičky mletej červenej papriky
slnečnicový olej
soľ

Postup prípravy

Panenku si nakrájame na kocky, pridáme olej, grilovacie korenie a mletú červenú papriku. Poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinku. Papriku a zemiaky si nakrájame na kocky. Cibuľu si očistíme, rozpolíme a rozdelíme na lupienky ak sú väčšie tak ich prekrojíme. Slaninu si nakrájame na kocky, klobásu si rozpolíme a nakrájame na pol mesiačiky. Do hlbšieho plechu dáme papriku, cibuľu, zemiaky, klobásu a slaninu. Polejeme troškou oleja, osolíme a poriadne spolu premiešame. Potom pridáme k zmesi mäso a všetko spolu ešte raz poriadne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 60 minút, občas to premiešame. Po hodine skúsime či sú zemiaky makké a prepneme ešte na 10 minút na gril. Hotovú živánsku môžeme podávať s kyslými uhorkami. 

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail