Bravčová panenka s kápiou a sriracha omáčkou

/ 06.02.2021
Bravčová panenka s kápiou a sriracha omáčkou

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na obed alebo večeru. Ideálny je k tomu naan chlieb alebo kľudne aj klasický čerstvý chrumkavý chlieb.

Bravčová panenka s kápiou a sriracha omáčkou

Ingrediencie

700g bravčovej panenky
3 červené kápie
2 stredne veľké červené cibule
2 lyžičky plnotučnej horčice
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice sriracha omáčky
olivový olej
2 lyžice masla
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme, kápiu prekrojíme na polovicu a zbavíme semienok. Cibuľu si prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenko, kápiu tiež nakrájame na pásiky.

Mäso si umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance.

Do panvice si dáme trochu olivového oleja a lyžicu masla. Potom pridáme cibuľu a opečieme do zlata. Potom k cibuli pridáme mäso a všetko spolu opčieme. Keď je mäso opečené pridáme lyžičku masla a nakrájanú kápiu. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme horčicu, sriracha omáčku, sójovú omáčku a poriadne premiešame.

Všetko spolu poriadne premiešame a necháme spolu piecť na miernom ohni. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. 

Keď je mäso hotové môžeme ho podávať buď s naan chlebom alebo čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail