Kuracie rolky s hráškovým pyré

/ 29.02.2016
Kuracie rolky s hráškovým pyré

Zbožňujem kombináciu prosciutta a sušených paradajok. Keď k tomu ešte pridáte mäsko a hráškové pyré, vznikne skvelá symfónia chutí ;)

Kuracie rolky s hráškovým pyré
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 kuracie prsia
8 plátkov prosciutta
8 sušených paradajok
1 väčšia červená cibuľa
150ml hydinového vývaru
400g čerstvého alebo mrazeného hrášku (pyré)
60g masla (pyré)
5 lístkov čerstvej mäty (pyré)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy

Kuracie prsia si rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Na každý kus mäsa položíme plátok prosciutta, sušenú paradajku a zrolujeme. Prepichneme špáradlom  aby nám to spolu pekne držalo. Cibuľu si očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvicu si dáme olivový olej a narýchlo opečieme kuracie rolky aby sa nám mäso zatiahlo. Zapekaciu misu si vymažeme trochou olivového oleja. Do panvice kde sme opekali kuracie mäso vlejeme vývar a chvíľku povaríme aby sa nám vývar spojil s výpekom. Mäso si uložíme do zapekacej misy, posypeme pokrájanou cibuľou a zalejeme výpekom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 15-20 minút. Medzi tým si dáme do hrnca uvariť hrášok do mäkka. Uvarený hrášok scedíme a dáme do mixéru. Hrášok spolu s maslom a mätou vymixujeme do pyré a dochutíme soľou a korením. Keď je mäso upečené podávame ho s hráškovým pyré.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail