Plnené paprika je proste klasika a milujem ju v ktoromkoľvek ročnom období. Samozrejme v lete je asi najlepšia keďže sú domáce voňavé papriky :)
Ingrediencie
Postup prípravy
Ryžu si uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Z jedného vajíčka si odložíme bielok a žĺtok dáme k mäsu. Keď je ryža vychladnutá zmiešame ju v miske s mletým mäsom, vajciami, majoránkou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom a soľou. Všetko spolu premiešame do tuhej hmoty. Z papriky si odrežeme vrch, vyberieme semiačka a naplníme ju zmäsou z mäsa. V hrnci si rozohrejeme olej, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je hotová nalejeme na ňu vodu a paradajkový pretlak, pridáme cukor, soľ, škoricu, klinčeky a poriadne premiešame. Do omáčky vložíme papriky a zo zvyšného mäsa vytvarujeme guľky ktoré obalíme v bielku. Varíme až kým mäso nie je uvarené. Podávame s čerstvým pečivom.