Pečené stehná s tekvicovo-mrkvovo-batátovým pyré

/ 06.02.2021
Pečené stehná s tekvicovo-mrkvovo-batátovým pyré

Aj vám sa občas stáva, že ste už objedený "klasiky". Mne sa to stalo tiež smiley Preto som miesto klasických pečených stehien so zemiakovým pyré volila radšej tieto wink

Pečené stehná s tekvicovo-mrkvovo-batátovým pyré

Ingrediencie

6 kuracích stehien
1 cukina
2 stredne veľké červené cibule
250g hnedých šampiňónov
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 lyžička sušeného mletého cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
250g maslovej tekvice
200g batátov
150g mrkvy
2 lyžice sójovej smotany
maslo
olivový olej

Postup prípravy

Mäso si umyjeme, vložíme do plechu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a mletý sušený cesnak. Všetko spolu poriadne premiešame a vložíme do vyhriatej rúry na 100 stupňov piecť 30 minút.

Kým sa nám mäso pečie očistíme si cukinu, cibuľu a šampiňóny. Cukinu si nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na polmesiačiky a šampiňóny na štvrtiny.

Po pol hodine prepneme rúru na 180 stupňov, pridáme nakrájanú zeleninu a na každý kúsok mäsa položíme plárok masla. Pečieme 60 minút. Občas premiešame aby sa zelenina zvrchu nespiekla.

Kým sa nám mäso pečie do hrnca si nakrájame maslovú tekvicu, batáty a mrkvu. Zalejeme vodou, posolíme a dáme variť do mäkka.

Po 60-tich minútach prepneme rúru na 200 stupňov a na gril. Pečieme ešte 15 minút.

Keď je tekvica, batát a mrkva uvarená, zlejeme vodu, pridáme 2 lyžice masla a 2 lyžice sójovej smotany a rozmixujeme na pyré. Podľa chuti ešte dosolíme.

Hotové kuracie stehná podávame s pyré a pečenou zeleninou.

 

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail