Hovädzie s volským okom

/ 20.04.2012
Hovädzie s volským okom
Hovädzie s volským okom
Čas prípravy
160minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g hovädzej roštenky
200g oravskej slaniny
100g čerstvých šampiňónov
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica vegety
250ml vody
1 cibuľa
4 vajcia
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Hovädzie mäso si nakrájame na rezne, osolíme ich a okoreníme. Mäso si dáme opiecť na panvicu z oboch strán a odložíme na bok aj s výpekom. Cibuľu si nakrájame na kocky aj so slaninou. Cibuľu so slaninou dáme opiecť do hrnca. Keď to máme opečené cibuľu so slaninou poprášime múkou, pridáme vodu a poriadne premiešame. Keď to máme zahustené pridáme mäso aj s výpekom a dáme do rúry na 200 stupňov. Necháme to v rúre dusiť kým mäso nie je mäkké. V prípade potreby môžme šťavu ešte zahustiť. Keď je mäso hotové na panvici si spravíme volské oká. Na tanier si dáme mäso na to volské oko a môžme podávať s opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail