Karfiólová polievka s pečeným cícerom

/ 13.03.2025
Karfiólová polievka s pečeným cícerom

Keď neviem čo na večeru, krémová polievka je vždy skvelá voľba. Zasýti, zahreje a ešte je aj chutná.

Karfiólová polievka s pečeným cícerom
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

500g karfiolu
300g zemiakov
900ml zeleninového vývaru
2 biele cibule
250ml sójovej smotany
240g vareného cíceru
olivový olej
bazalková pasta
mleté čierne korenie
soľ
1/2 lyžičky muškátového oriešku
grilovacie korenie

Postup prípravy

Bielu cibuľu očistíme nakrájame na väčšie kusy. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme olivový olej, cibuľu opekáme na strednom stupni do zlatista. K opečenej cibuli pridáme karfiól a zemiaky a spolu ešte chvíľu opekáme. Podlejeme vývarom a necháme variť do mäkka. Na cícer si dáme olivový olej a grilovacie korenie. Dáme ho do teplovzdušnej fritézy a pečieme na 180 stupňov 10 minút. Keď je zelenina mäkká pridáme muškátový oriešok, korenie, soľ a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Polievku podávame s pečeným cícerom a pokvapkanú bazalkovou pastou. Môžeme pridať aj mikrobylinky.

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail