Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
500g zemiakov
1 menšia šalotka
4 vajcia
3 lyžice šťavy z kyslých uhoriek
4 kyslé uhorky
225ml majonézy
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Zemiaky si dáme uvariť v šupke do mäkka. Vajcia si dáme uvariť na tvrdo. Uvarené zemiaky a vajcia si očistíme. Cez mriežku na zemiaky si pretlačíme zemiaky aj vajcia. Cibuľu a uhorky si nakrájame na drobno a pridáme k zemiakom. K šalátu si pridáme šťavu z uhoriek, majonézu, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešame a podľa chuti ešte môžeme dosoliť a dokoreniť. Šalát necháme odstáť aspoň dve hodiny v chladničke. Hotový šalát môžeme podávať k mäsu alebe rybe.