Keďže nám pomaly začínajú sviatky tak si to ešte žiada trošku ľahšieho jedla :)
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
4 vačšie mrkvy
4 vačšie petržleny
1 väčší kaleráb
400g uvarenej bielej fazule
400g uvareného cíceru
hrsť petržlenovej vňate
1 vajce
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
strúhanka
kokosový olej
Postup prípravy
Cícer a fazuľu si dáme do mixéru a zmixujeme na kašu. Do vačšej misy si nastrúhame na jemnom strúhadle očistenú mrkvu, petržlen a kaleráb. Pridáme rozmixovanú fazuľu s cícerom, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie, vajce a všetko spolu poriadne premiešame. Z hotovej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Na panvicu si dáme kokosový olej a vypražíme na ňom fašírky. Pečieme kým sú neni pekné zlatisté. Hotové fašírky môžeme podávať s petržlenovými zemiakmi a tatárskou alebo jogurtovým dresingom.