Ingrediencie
1kg mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 vajce
1 čerstvá chilli paprička
1 lyžica nakrájaného kapary
1 lyžica tymiánu
1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky
mleté biele korenie
soľ
paradajky
ľadový šalát
cibuľa
horčica
domáci kečup
žemle
Postup prípravy
Mleté mäso si dáme do misky, pridáme najemno nasekanú cibuľu, najemno nakrájaný cesnak, nakrájané kapary, nakrájanú chilli papričku, tymián, bazalku, vajce, biele korenie a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame. Z mäsa si tvarujeme guličky, z ktorých spravíme placky a dáme ich na rozhorúčený gril opiecť z oboch strán. Žemle si prerežeme, dáme na chvíľu opiecť na gril. Dáme ich dole potrieme horčicou, kečupom, dáme na ne nakrájanú paradajku, list ľadového šalátu, nakrájanú cibuľu a ugrilovanú placku mäsa.