Ingrediencie
Postup prípravy
Základnú zmes na "hamburger" si pripravíme nastrúhaním cukiny, kalerábu, z ktorých odstránime vodu. Pridáme k nim fazuľu, papriku, chilli, vajíčko, rozmarín, bazalku a ovsené vločky. Dosolíme, okoreníme a riadne premiešame. Grilujeme, alebo opekáme na olivovom oleji pokiaľ zmes nezačne "chytať" hnedastú farbu. Pripravíme si dresing z jogurtu, horčice, soli a mletej červenej papriky. Pred podávaním si opečieme žemle a do hotového burgeru pridáme gorgonzolu a zvyšmú zeleninu.
Rada na záver: niekedy namiesto kalerábu zvyknem použiť napr. mrkvu. Tiež dobrá kombinácia. Kuchyňa je ako alchýmia, preto sa nebojte experimentovať a tieto recepty berte len ako dobrú inšpiráciu na začiatku vašej kulinárskej cesty. Tešíme sa na tipy pre nové recepty! :)