Zeleninové tyčinky s cícerovou pastou

/ 02.12.2013
Zeleninové tyčinky s cícerovou pastou
Zeleninové tyčinky s cícerovou pastou
Počet porcií
2

Ingrediencie

1 veľký sladký zemiak
1 veľká mrkva
120g prosciutta
250g uvareného cíceru
2 strúčiky cesnaku
2 zavárané chilli papričky
1/2 limety (šťava)
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
rukola

Postup prípravy

Zemiak si očistíme, nakrájame na hrubšie tyčinky a dáme ho predvariť do polomäkka. Mrkvu si očistíme a tiež si ju nakrájame na hrubšie tyčinky. Do misky si dáme cícer, olivový olej, nakrájané chilli, prelisovaný cesnak, limetovú šťavu, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám pasta zdá moc hustá pridáme ešte trochu olivového oleja. Predvarené zemiaky spolu s mrkvou si obalíme prosciuttom. Na plech si dáme papier na pečenie, naň poukladáme tyčinky, polejeme ich trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a necháme piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút (aby nám prosciutto ostalo krásne chrumkavé). Hotové zeleninové tyčinky podávame s cícerovou pastou a rukolou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail