Milujeme rýchle obedy a preto nás aj tento recept bavil. Je raz dva hotový a naozaj chutný. :)
Čas prípravy
25minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
250g uvarenej šošovice
200g uvareného hrášku
1 väčšia cibuľa
1 lyžička nasekaného čerstvého oregana
4 čerstvé vajcia
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
ocot
olivový olej
Postup prípravy
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu do zlatista. K opečenej cibuli pridáme šošovicu, hrášok, oregano, soľ a mleté korenie. Všetko spolu poriadne premiešame necháme na malom ohni chvíľu opekať. Medzi tým si dáme do hrnca zovrieť vodu. Do väčšej naberačky nalejeme ocot, vyklepneme do nej vajco a opatrne ho ponoríme do vriacej vody. Ak sa nám z vajca moc oddeluje bielok pomôžeme si s lyžicou a obalíme bielkom žĺtok. Vajce varíme asi 3 minúty. Každé vajce si uvaríme zvlášť. Vajcia podávame do strukovinou a opečeným toastom.