Bravčová panenka s dijonskou omáčkou

/ 01.02.2014
Bravčová panenka s dijonskou omáčkou
Bravčová panenka s dijonskou omáčkou
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

400g bravčovej panenky
250ml smotany na šľahanie
7 sušených paradajok
4 lyžičky dijonskej horčice
1 lyžička hnedého cukru
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy

Panenku si necháme vcelku a z oboch strán si ju okoreníme. Na panvici si necháme rozpáliť olivový olej. Do panvice si dáme panenku a necháme ju opiecť z oboch strán aby sa zatiahla. K panenke si pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme piecť asi 15 minút. Hotovú panenku si vyberieme na tanier a odložíme ju na teplé miesto. Do výpeku si dáme dijonsku horčicu, smotanu a cukor. Stíšime na najmenší plameň a necháme variť kým nám omáčka nezhustne. Hotovú omáčku podávame s panenkou a pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail