Čas prípravy
80minút
Ingrediencie
250g šošovice
250g mrkvy a petržlenu
1 cibuľa
3 lyžičky mletej červenej papriky
2 lyžice hladkej múky
1 lyžička majoránu
1/4 zeleru
vegeta
soľ
maslo
Postup prípravy
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci si na masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime ju múkou, červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu. Mrkvu a petržlen očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zeler očistíme, ale nekrájame ho, necháme ho v celku a dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec dochutíme podľa potreby vegetou a soľou. Polievku necháme ešte chvíľu variť a odstavíme.