Údené karé so strapačkami

/ 15.04.2012
Údené karé so strapačkami
Údené karé so strapačkami
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

1kg údeného karé
500g kyslej kapusty
300g zemiakov
200g hladkej múky
1 vajce
250g slaniny
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 lyžice bravčovej masti
soľ
biele korenie
voda
olej

Postup prípravy

Údené mäso si nakrájame na 1,5 cm plátky, nasolíme, posypeme cesnakom nakrájaným na tenké plátky a necháme odstáť 30 minút v chladničke. Kým nám mäso odstojí prichystáme si halušky. Do misy si nastrúhame zemiaky, pridáme múku, vajce a soľ. Všetko spolu premiešame a pridáme len toľko vody aby bolo cesto redšie. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Keď voda zovrie spravíme si cez haluškovač halušky. Do hrnca si dáme rozpustiť masť na ktorú pridáme kyslú kapustu a chvíľu podusíme. Medzi tým si na panvici vytopíme slaninu a pridáme ju ku kapuste. Chvíľu ešte podusíme kapustu so slaninou, pridáme halušky, soľ a biele korenie. Poriadne halušky premiešame a necháme ešte chvíľu dusiť. Do jénskej misy dáme trochu oleja na to poukladáme mäso prikryjeme ho a dáme piecť na 30 minúť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Po 30 minútach odokryjeme a pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Necháme ešte piecť odokryté dokým sa cibuľa nesfarbí do zlatista. Mäso podávame so strapačkami.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail