Zmrzlina s vínovou polevou

/ 24.09.2012
Zmrzlina s vínovou polevou
Zmrzlina s vínovou polevou
Čas prípravy
35minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

1/2l orieškovej zmrzliny
1/8l suchého bieleho vína
40g cukru
3 vaječné žĺtka
1 vajce

Postup prípravy

Zmrzlinu si preložíme z mrazničky do chladničky, aby sa potom lepšie krájala a servírovala. Dáme chladiť taniere. Vodu v hrnci necháme zovrieť. Vajcia vyšľaháme v kovovej miske, pridáme víno a cukor a vo vodnom kúpeli neprestajne miešame, až kým pena, ktorá vznikne, nie je celkom jemná a mierne zahustená. Okamžite vložíme do chladného vodného kúpeľa, občas premiešame. Zmrzlinu nakrájame na plátky a upravíme na tanieroch, odzobíme trubičkami, prelejeme vínovou polevou a ihneď podávame.

Tip na obmenu

Zakaždým inak: Polevu môžeme pripraviť aj so sherry, tokajským, portským alebo sladším dezertným vínom. Bude chuťovo výraznejšia a zakaždým si dezert spestríme inak :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail