Tvarohová štrúdla

/ 28.05.2012
Tvarohová štrúdla
Tvarohová štrúdla
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

500g lístkového cesta
500g tvarohu
50g sušených hrozienok
0,5dcl umu
1 vajce
1/2 lyžičky citrónovej kôry
1 balíček vanilkového cukru
4 lyžice kryštálového cukru
1 žĺtok

Postup prípravy

Hrozienka si namočíme do umu a 0,5dcl vody. Cesto si vyvaľkáme na dĺžku plechu a na šírku tak aby bolo tenké. V miske si zmiešame tvaroh, hrozienka, citrónovú kôru, vajce, vanilkový a kryštálový cukor. Plnku si dáme asi 2cm od okrajov po celej dĺžke cesta a širka plnky by mala byť nejakých 5cm. Z cesta by nám mali vyjsť 2 štrúdle. Štrúdlu zrolujeme a okraje zahneme tak aby plnka nevytiekla. Štrúdle si uložíme na plech na ktorom máme pečiaci papier. Štrúdlu z vrchu poprepichujeme vidličkou a potrieme žĺtkom. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme takých 35-45 minút kým nebude zvrchu zlatistá.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail