
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
5 plátkov želatíny
400g jahôd v konzerve
250ml šťavy z jahôd
75g cukru
200ml šumivého sektu
150ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
150g bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
50g čokolády (na ozdobenie)
Postup prípravy
Želatínu si namočíme do studenej vody podľa návodu. Šťavu z jahôd si dáme do hrnca a necháme ju trochu zohriať. Zatial si zo želatíny vytlačíme vodu a želatínu pridáme k jahodovej šťave. Pridáme cukor a za stáleho miešania varíme kým sa želatína nerozpustí. Do misiek si nachystáme jahody. Keď je želatína rozpustená necháme ju chladnúť 5 minút. Potom pridáme sekt a zamiešame. Želatínu nalejeme do misiek s jahodami, prikryjeme kuchynskou fóliou a vložíme do chladničky kým nám želatatína nestuhne. Keď máme želatínu stuhnutú tak si pripravíme krém. Šľahačku si vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme jogurt, citrónovú šťavu a vymiešame do hladka. Na želé si dáme krém a ozdobíme postrúhanou čokoládou.