Čas prípravy
100minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
600g polohrubej múky (cesto)
1 kocka droždia (cesto)
1 lyžička hnedého cukru (cesto)
7 lyžičiek olivového oleja (cesto)
1 lyžička soli (cesto)
350 ml vlažnej vody (cesto)
300g šunky
200g mozzarely
200g eidamu
300g šampiňónov
200g cibule
pomodoro
Postup prípravy
Z dvoch lyžíc múky, droždia, cukru a vlažnej vody si pripravíme kvások. Chvíľu ho necháme odstáť. Keď je kvások hotový zmiešame ho s múkou, soľou, olivovým olejom a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Cesto nechápe pod handrou, pri izbovej teplote vykusnúť (asi 30 minút). Keď je cesto vykysnuté rozdelíme si ho na 6 častí. Každú vyvaľkáme do tvare pizze. Každú pizzu potrieme pomodorom, na polovicu poukladáme, šunku, syry, šampiňóny a cibuľu. Potretú nenaplnenú polovicu preložíme a cesto na koncoch popritláčame aby nám plnka nevytiekla. Vrch potrieme trochou pomodora, posypeme eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 225 stupňov asi 20-25 minút.