Pečený pstruh s citrónom a šalviou

/ 30.06.2013
Pečený pstruh s citrónom a šalviou
Pečený pstruh s citrónom a šalviou
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

2 menšie pstruhy
1 citrón
8 lístkov šalvie
čerstvá pažítka
hrubozrnná soľ
nahrubo mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy

Pstruhy si umyjeme a necháme v celosti. Do vnútra poukladáme na plátky nakrájaný citrón a lístky šalvie. Zo zvyškom citrónu pokvapkáme vnútro pstruhov. Na dva väčšie kusy alobalu si dáme pstruhy. Z oboch strán ich posypeme hrubozrnnou soľou, čiernym korením a nesekanou petržlenovou vňaťou. Pstruhy zabalíme do alobalu, preložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme takých 30 minút, potom pstruhy odokryjeme, ale necháme ešte v alobale a odokryté pečieme ešte 10 minút. Hotové môžeme podávať s pečenou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail