Mliečny rez

/ 17.02.2013
Mliečny rez
Mliečny rez

Ingrediencie

10 lyžíc polohrubej múky
8 lyžíc kryštáľového cukru
2 lyžice oleja
1 balík kypriaceho prášku
7 vajec
4 lyžice kakaa
400g tvarohu (plnka)
50g masla (plnka)
200ml smotany na šľahanie (plnka)
med (plnka)
cukor (plnka)

Postup prípravy

Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a olej. Keď to je vyšľahané, pridáme kakao a nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom. Vymažeme a vysypeme múkou plech a na plech vylejeme polovicu cesta. Cesto dáme piecť na 180 °C na 7 - 8 minút. Upečené cesto dáme preč z plechu a necháme vychladnúť. Plech si umyjeme, vymažeme, vysypeme múkou a vylejeme naň druhú polovicu cesta. Cesto dáme piecť na 180 °C na 7 - 8 minút. Po upečení necháme tiež vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme náplň. Vyšľaháme tvaroh, pridáme smotanu a maslo. Podľa chuti pridáme med a cukor a vyšľaháme do jemna. Potom na jeden korpus namažeme náplň a druhým ho prikryjeme. Mliečny rez dáme do chladničky vychladúť. Mliečny rez nakrájame a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail