Ingrediencie
Postup prípravy
Na korpus si vo väčšej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny. Zvyšné suché ingrediencie - múku, prášok do pečiva a kakao - si spolu zmiešame, presitkujeme a pomaly zapracujeme do vyšľahanej zmesi. Pečieme pri 160°C, cca 30 minút. Overujeme pichnutím špajle. Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone. Vychladnutý korpus si 2x prekrojíme. Krém rozdelíme na tretiny - 2 tretiny použijeme na plnku medzi korpus. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami z čokolády. Tento recept nám poslal "Lukas", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)