Ingrediencie
Postup prípravy
Na korpus si vyšľaháme bielka do tuhého snehu, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej a vodu a poriadne premiešame. Primiešame hladkú múku, prášok do pečiva a vyšlahaný sneh z bielkov. Spolu premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180 stupňov takých 20-30 minút. Aby sme zistili či je cesto hotové skúsime doňho pichnúť špajdlou, nesmie sa lepiť na špajdlu. Plnku si pripravíme zo Zlatého klasu, ktorý rozmiešame v troche mlieka s vanilkovým cukrom. Potom s ostatným mliekom uvaríme za stáleho miešania na hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a kokosovou múčkou a keď kaša vychladne, primiešame maslo k Zlatému klasu a vymiešame do hladka. Smotanu si vymiešame so stužovačom do šľahačky a polovicu primiešame ku krému.
Korpus si necháme vychladnúť, prerežeme ho v strede na dva pláty. Prvý plát si položíme na tanier a natrieme rovnomerne tretinu plnky. Naň poukladáme odkvapkaný ananás, nie celú konzervu nejaký si necháme aj na zdobenie na vrch torty. Na vrch položíme druhý plát, ktorí potrieme zvyšným krémom a posypeme ešte trochou kokosovej múčky. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a ananásom. Dáme asi na hodinku do chladu a potom môžme podávať.