Ananásová torta

/ 30.05.2012
Ananásová torta
Ananásová torta
Čas prípravy
130minút
Počet porcií
15

Ingrediencie

260g práškového cukru
260g hladkej múky
180ml oleja
180ml vody
1 prášok do pečiva
4 vajcia
500ml mlieka
1 Zlatý klas
250g masla
1 vanilkový cukor
5 lyžíc kryštálového cukru
580g ananásu z konzervy
250ml šľahačky
1 stužovač šľahačky
kokosová múčka

Postup prípravy

Na korpus si vyšľaháme bielka do tuhého snehu, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej a vodu a poriadne premiešame. Primiešame hladkú múku, prášok do pečiva a vyšlahaný sneh z bielkov. Spolu premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180 stupňov takých 20-30 minút. Aby sme zistili či je cesto hotové skúsime doňho pichnúť špajdlou, nesmie sa lepiť na špajdlu. Plnku si pripravíme zo Zlatého klasu, ktorý rozmiešame v troche mlieka s vanilkovým cukrom. Potom s ostatným mliekom uvaríme za stáleho miešania na hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a kokosovou múčkou a keď kaša vychladne, primiešame maslo k Zlatému klasu a vymiešame do hladka. Smotanu si vymiešame so stužovačom do šľahačky a polovicu primiešame ku krému.

Korpus si necháme vychladnúť, prerežeme ho v strede na dva pláty. Prvý plát si položíme na tanier a natrieme rovnomerne tretinu plnky. Naň poukladáme odkvapkaný ananás, nie celú konzervu nejaký si necháme aj na zdobenie na vrch torty. Na vrch položíme druhý plát, ktorí potrieme zvyšným krémom a posypeme ešte trochou kokosovej múčky. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a ananásom. Dáme asi na hodinku do chladu a potom môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail