Kuracie prsia so šampiňónmi na smotane

/ 17.04.2013
Kuracie prsia so šampiňónmi na smotane
Kuracie prsia so šampiňónmi na smotane
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

400g kuracích pŕs
1 cibuľa
350g šampiňónov
180ml smotany na šľahanie
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička mletého rozmarínu
4 lyžičky plnotučnej horčice
soľ
mleté korenie štyroch farieb
maslo

Postup prípravy

Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si očistíme, cibuľu a šampiňóny. Cibuľu si nakrájame drobno a šampiňóny si nakrájame na väčšie kúsky. Na panvicu si dáme kúsok masla, cibuľu a opečieme. K opečenej cibuli pridáme mäso a opečiem zo všetkých strán. Do panvice pridáme šampiňóny, plátok masla, cvhíľu opečieme, potom zakryjeme a dusíme až kým šampiňóny úplne nezmäknú. Keď sú mäkké pridáme horčicu, poriadne pomiešame. Potom pridáme smotanu, podľa chuti ešte osolíme a okoreníme a necháme prevrieť. Hotové mäso podávame s ryžou a môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail