Ingrediencie
Postup prípravy
Salko si dáme na dve hodiny uvariť do vody. Bielka si oddelíme od žĺtka. Bielka si vyšľaháme do snehu. V miske kde máme žĺtka pridáme práškový cukor, olej, kakao, prášok do pečiva, hladkú múku a mlieko. Všetko spolu spolu poriadne s mixérom zamiešame. K cestu pridáme bielka a zľahka všetko spolu premiešame. Na vymastený, múkou vysypaný plech vylejeme cesto a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25 minút. Cesto odskúšame špajdlou, keď sa na ňu už cesto nelepí korpus môžeme vybrať. V hrnci si uvaríme Zlaté klasy s mliekom a vanilkovým cukrom do hustej kaše. Keď je kaša hotová dáme ju dole z ohňa. Hrniec dáme do studenej vody aby nám zmes úplne vychladla. Keď je zmes vychladnutá, postupne primiešavame maslo s práškovým cukrom. Uvarené salko si vylejeme do misky a necháme úplne vychladnúť, potom k nemu primiešame maslo. Na upečený korpus dáme plnku, na to poukladáme BB kekse a na vrch dáme salko. Vložíme to do chladničky aby salko stuhlo. Keď je salko stuhnuté spravíme si čokoládu nad vodným kúpeľom spolu s cerou. Čokoládou polejeme koláč a dáme ešte do chladničky aby čokoláda stuhla. Potom môžeme podávať.