Zapečené kuracie mäso so špenátom

/ 12.02.2013
Zapečené kuracie mäso so špenátom
Zapečené kuracie mäso so špenátom
Čas prípravy
100minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

300g kuracích pŕs
1 lyžička sušenej bazalky
1 lyžička sušeného tymiánu
1/2 lyžičky mletého bieleho korenia
4 hrste čerstvého baby špenátu
3 strúčiky cesnaku
9 väčších zemiakov
150g strúhaného syru eidam
80ml smotany na šľahanie
maslo

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kolieska a dáme variť do slanej vody do mäkka. Mäso si nakrájame na kocky, zmiešame s bielym korením, bazalkou, tymiánom a necháme chvíľu odstáť. Keď máme zemiaky uvarené dáme ich na spodok zapekacej misky. Mäso si dáme na panvicu s maslom a opečieme, pridáme špenát, prelisovaný cesnak a opekáme kým špenát nezmäkne. Mäso rozprestrieme po zemiakoch, posypeme strúhaným syrom, podlejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na stupňov kým nám syr nezačne hnednúť. Hotové môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail