Čas prípravy
45minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
10 kuracích stehien
3 a 1/2 lyžičky sušeného oregana
1/2 šálky olivového oleja
2/3 citrónu (iba šťava)
3 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Kuracie stehná si umyjeme a dáme dole kožu. V miske si zmiešame olivový olej, oregano, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Mrinádu poriadne zamiešame. Na vymastený plech si poukladáme kuracie stehná, ktoré potrieme 3/4 marinády. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 15 minút. Po 15 minútach stehná pootáčame, potrieme zvyšnou marinádou a dáme piecť na ďalších 10 minút. Potom mäso vyberieme, pooblievame výpekom a necháme piecť ešte 5 minút. Hotové stehná podávame so zemiakovým pyré s cibuľou.