Čas prípravy
55minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
400g kuracích pŕs
2 červené cibule
1/2 lyžičky tymiánu
1 lyžička provensálskeho korenia
1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice medu
1 lyžička štipľavej pasty
1 lyžica plnotučnej horčice
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na kocky. Prsia preložíme do misky, pridáme tymián, provensálske korenie, sójovú omáčku, med, štipľavú pastu, horčicu, mleté čierne korenie, soľ a všetko spolu poriadne premiešame. Kuracie prsia necháme v marináde odstáť aspoň 20 minút. Medzi tým si očistíme a nakrájame na tenké kolieska cibuľu. Do panvice si dáme trochu oleja, na ktorom cibuľu opečieme. K opečenej cibuli pridáme mäso aj s marinádou. Chvíľku opečieme, potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť kým mäso úplne nezmäkne. Hotové mäso môžeme podávať so zemiakovým pyré.