Ingrediencie
Postup prípravy
Na cesto si v miske zamiešame múku, droždie, cukor, soľ, korenie, syr a poriadne spolu premiešame. Do misky pridáme olej, vodu, vajcia a spracujeme na hladké vláčne cesto. Povrch cesta poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 40-45 minút. Medzi tým si zamiešame všetky prísady, ktoré idú do náplne. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 7cm. Do stredu každého kolieska dáme trochu náplne, cesto v polovici prehneme a kraje pozatláčame aby sa spojili. Calzonetti preložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov, pečieme 12-15 minút. Tento recept nám poslal "Mravec", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)